Tarieven:

  1. Rijles 60 minuten = € 42,-
  2. Rijles 90 minuten = € 60,- 
  3. Online Theoriecursus = € 19,99   (3 maanden onbeperkt toegang en ondersteuning)
  4. Praktijkexamen B = € 250,-  (incl. 40 minuten rijles,autohuur en eigen verklaring)
  5. Praktijkexamen B Faalangst = € 320,-  (incl. 40 minuten rijles,autohuur en eigenverklaring) 
  6. Tussentijdse toets = € 220,-  (incl. 40 minuten rijles,autohuur en eigen verklaring)
  7. Annuleringskosten rijles minder dan 18 uur van te voren= € 20,- 
 
 

 

Toelichtingen Examens:
Praktijkexamen B:
Het praktijkexamen duurt ca. 55 minuten. Hiervan is een kwartier beschikbaar voor introductie en voor de toelichting op de uitslag achteraf. In het examencentrum maakt u eerst kennis met de examinator. Deze legt uit hoe het examen verloopt. Daarna volgt op de parkeerplaats een ogentest, waarbij u het kenteken van een stilstaande auto moet kunnen lezen op een afstand van ongeveer 25 meter. Vervolgens vraagt de examinator u een aantal voorbereidings- en controlehandelingen uit te voeren. Hierna stapt u in en gaat het rijden beginnen. 
Wat moet u moet meenemen naar uw praktijkexamen:
 
1.   Geldig theoriecertificaat;
2.   Geldig legitimatiebewijs;
3.   Oproep voor het praktijkexamen;
4.   Vrijstelling/uitslag tussentijdse toets (indien gedaan).
 
 
Praktijkexamen Faalangst:
Het faalangstexamen is speciaal bedoeld voor examenkandidaten die niet optimaal kunnen presteren omdat zij gehinderd worden door faalangst. Het faalangstexamen duurt 80 minuten in plaats van de gebruikelijke 55 en wordt afgenomen door een speciaal voor het faalangstexamen opgeleide examinator. Een belangrijk verschil met een gewoon rijexamen is dat je zelf 1 of meerdere time-outs mag vragen tijdens het faalangstexamen. Zo kun je weer even tot rust komen als je erg nerveus wordt. Je examinator kan je tijdens het faalangstexamen ook een time-out opleggen als hij denkt dat dit nodig is. Het faalangstexamen is verder niet makkelijker dan het CBR rijexamen, je moet aan dezelfde eisen voldoen als ieder ander.

Weet je van jezelf dat je faalangst hebt, dan kan je bij ons naast het faalangstexamen ook terecht bij de rijinstructeur die gespecialiseerd is in het opleiden van kandidaten met faalangst. Een faalangstinstructeur heeft hiervoor een 2-daagse training gevolgd bovenop zijn basis licentie.
Tussentijdsetoets:
Bij uw opleiding voor het praktijkexamen kunt u uw vorderingen testen met een tussentijdse toets. De toets is een rijtest die verloopt als een echt examen. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het rijexamen en om eventuele nervositeit weg te nemen.
Voordelen van de TUSSENTIJDSE TOETS zijn:
1.   Minder gespannen op het echte examen;
2.   Vrijstelling van bijzondere verrichtingen als de tussentijdse toets behaald is;
3.   Slagingspercentage is landelijk gemiddeld hoger.